Formatge manxec curat elaborat amb llet crua d'ovella manxega, ferments làctics, quall i sal. I presenta una maduració de 6 a 8 mesos.
La seva escorça natural té una lleu coloració groga i una forta consistència. A la boca presenta una textura ferma i d'escassa elasticitat. Intens aroma i sabor profund amb una lleugera acidesa que es tradueix en bones dosis de complexitat al final.
Acompanyat per una maduresa exquisida, aquest formatge manxec curat de llet crua captiva amb el seu embriagador aroma ple de subtileses. Contundent, de sabor intens, molt elegant, i amb un lleuger toc àcid al final que el fa inoblidable. A la boca denota fermesa i un marcat caràcter que suposa tota una exquisidesa per als amants del bon formatge.
Resulta molt apetitós amb un vi negre reserva, amb cos, vigorós i de bon aroma. També amb brandi, sabent que, com més poderós sigui aquest aiguardent millor compenetrarà amb un formatge manxec curat de llarga maduració.
Apte per a: