Formatge manxec viejo elaborat amb llet crua d'ovella manxega, ferments làctics, quall i sal. I presenta una maduració de 10 a 12 mesos.
El seu prolongat període de maduració li aporta una singular tonalitat daurada i una escorça natural dura i molt sòlida. Presenta una potent aroma i un fort pes a la boca. És saborós, amb una acidesa que li aporta vivesa i un final contundent.
Este queso manchego de gran nobleza (y sabor auténtico) conquista por su textura consistente y firme, llena de carácter y recuerdo. Su poderoso y embriagador aroma resulta potente pero equilibrado, perfecto para disfrutar con calma y sosiego. Los extraordinarios matices característicos de la leche cruda de oveja manchega sometidos a una prolongada maduración le otorgan al queso manchego un carácter distintivo. Toda una delicia para los paladares más exigentes.
Per la seva intensitat, el Vell és ideal amb vins i licors dolços com el brandi, el Jerez o Moscatell. També casa amb mestratge amb un negre de Reserva o vins amontillats de profund aroma.
Apte per a: