Aquest formatge és de forma lenticular, parteix de la pasteurització de la millor llet de vaca i un mínim de sis dies de maduració. Es presenta amb una escorça fina i elàstica, brillant i llisa i tots van encantats amb la nostra característica banda de cotó blanc.
A l'interior, una pasta uniforme, sense esquerdes, entre blanc ivori i groc pàl·lid, mostra uns ulls arrodonits distribuïts irregularment. Finalment, una aroma que recorda el iogurt i la mantega, i el sabor fonamental de la llet, lleugerament salat i d'acidesa mitjana-baixa, ens permet identificar un exquisit Formatge Arzúa-Ulloa de BAMA.
El formatge Arzúa-Ulloa és un formatge de pasta tova que es pot utilitzar tant per a preparacions salades com dolces. Es pot acompanyar amb mel o codonyat si es pren cru, però també és molt adequat per enriquir plats de verdures o carns o per obtenir farcits més suculents. A més, atès que fon a baixes temperatures sense perdre les seves propietats, és ideal com a acompanyament d'entrepans o per fer torrades i gratinats.