Formatge elaborat amb llet de cabra.
Forma cilíndrica característica, de cares planes i laterals lleugerament convexos. Escorça de color fusta i treballada, amb una olor penetrant, pebre negre, combinada amb notes fumades i dolços. L'aspecte interior es mostra compacte amb la presència de petits ulls repartits per tota la pasta. Gust de salinitat moderada, que apareix després d'unes primeres sensacions vegetals, de fenc i prat. Aroma creixent de torrats i acabant amb un postgust d'avellana torrada. En conjunt resulta un formatge personal, d'autor. Combina bé les notes vegetals inicials que deixen pas a una salinitat moderada, amb caràcter particular de formatge de recorregut llarg en boca, molt evolucionat i complex, amb un punt picant que desapareix darrere d'una aroma creixent i intens de fruita seca torrat.
Consumir només, preferentment, pel gust tan personal. En harmonia amb vins de criança, principalment de varietat Merlot i Cabernet Franc, de taní integrat i sense arestes, estructurat i aromàtic. Acompanyat de fruits secs, com orellanes o dàtils, fruits de bosc i avellana torrada. Amb un pa de panses i nous, pa de llarga fermentació o pa de pera, pans que contrastin la textura i compensin el final lleugerament picant.