Anxoves artesanes que destaquen per la seva gran aroma, el sabor intens i la textura carnosa. Són un mos exquisit, tant soles com acompanyades amb pa amb tomàquet, mantega o formatge, o bé per realçar les amanides i altres plats substituint la sal.
Es recomana conservar-les refrigerades (entre 5 i 15 ºC) i treure-les a temperatura ambient uns minuts abans de consumir-les per gaudir de tot el seu sabor
La salaó d’anxova de la ciutat grecoromana d’Empúries, al municipi de l’Escala, té més de 2.500 anys d’història. El Pescador de L’Escala recupera els mètodes artesans de preparació d’aquesta menja exquisida. La semiconserva d’anxova exigeix una elaboració molt delicada que només fa servir anxoves fresques i sal. Es tracta d’un procés de maduració natural en què és primordial el temps al celler. Nosaltres les mantenim com a mínim 6 mesos en barrils abans de filetejar-les i envasar-les en oli d’oliva.