L'ingredient diferenciador d'aquest escabetx típic català és el pebre vermell que s'utilitza en salses com el romesco o la salsa per a calçotada. Un cop obert, per mantenir tot el seu sabor fins a cinc dies, recomanem conservar-lo a la nevera, preferiblement tapat i totalment submergit en el seu escabetx. I per als amants de la salsa catalana, recomanem no fer la salsa i reutilitzar-la en altres receptes.
A Conserves Ortiz s’elaboren lesconserves de forma artesanal i respectant les arts de pesca tradicionals. Hi ha una gran varietat de tècniques per a la pesca del bonítol, però al litoral Cantàbric se segueixen utilitzant les mateixes arts tradicionals de sempre, que asseguren la preservació de les espècies. A Conservas Ortiz es pesca el Bonítol del Nord amb canya, un a un, amb esquer viu o cacea durant la costanera d'estiu. Aquesta tècnica ancestral de pesca selectiva és respetuosa amb el medi ambient i els fons marins, ja que en totes dues es pesquen les peces un per un. El procés d´elaboració és totalment artesanal. Al paladar presenta un exquisit sabor i una delicada textura.