Comté le Poligny Vagne

06-03-2025

Formatge Comté le Poligny amb DOP,  afinat a Poligny, capital del Comté , llet crua de vaca de raça Montbéliarde i Simmental recollida a l’estiu , que és quan té més qualitat i varietats organolèptiques, a  granges situades a més de 1000 mt d’alçada, això fa que les vaques s’alimentin de gran varietat d’herbes obtenint una llet d’una qualitat única.

La maduració de les peces es fa en planxes d’avet, tota la manipulació, salat, volteig i maduració de les rodes de formatge és manual, es controla la temperatura i humitat i no s’accelera aquest procés per escalfament en túnels de maduració. Aquest procés artesanal fa que les peces no s’esquerdin, no es deformi la cotna i tingui un gust suau però intens i no picant.

Elaborat amb llet crua d’estiu de vaques Montbéliarde o Simmental alimentades a base d’herba i fenc a la zona AOP Comté. Maduració de 8 mesos. Ideal per incorporar-lo a una taula de formatge o cuinat amb pasta, risotto o pizza. Marida amb un vi blanc sec, un cava o un vi de Rioja

comte.jpg
vaca.jpg
caves.jpg
sal.jpg
poligny.jpg

La qualitat final dels productes Vagne prové d’una exhaustivitat professional. Recollint les matèries primeres de millor qualitat, passant pels passos adequats, mantenint un entorn propici, que garanteixi  un seguiment a mida: aquests compromisos successius ajuden a obtenir formatges de qualitat en el moment adequat .

Fromageries Vagne, creada l’any 1926, basa les seves tasques diàries en aquest compromís. La cooperativa recull llet a les granges locals a Doubs i als departaments del Jura. Tots els dies, durant tot l'any, 150 agricultors agrupen llet del seu bestiar de Montbéliardes als 11 Fromageries Vagne fruitières que es troben al llarg del Massís del Jura. Cada entrega diària depèn de la responsabilitat individual de l'agricultor, la base de l'enfocament col·lectiu.

Noticies relacionades

laiaia.jpg
06-03-2025

Pastís de formatge Payoyo La iaia artesana

Elaborat artesanalment de forma natural amb ous de gallines camperes i formatge payoyo, ingredients de màxima qualitat i sense additius afegits, pastís de sabor intens i textura molt cremosa. Augmenta les teves vendes amb el sistema d’apilat,clica la notícia!
pebrotsortiz.jpg
06-03-2025

Pebrots del piquillo farcits de Conservas Ortiz

Pebrots del piquillo farcits de Bonítol del Nord o de Bacallà elaborats amb ingredients 100% naturals i sense conservants. Rostits a la llenya i farcits amb beixamel, vénen acompanyats d'una deliciosa salsa. Molt fàcils de preparar: escalfar i llest
tiramisu.jpg
06-03-2025

Tiramisú Bonta Divina

Recepta tradicional italiana, pa de pèssic suau amb salsa de cafè cobert amb crema de mascarpone i un núvol de cacau en pols.