Comté Mamie Vagne

20-06-2024

Formatge amb DOP de curació 16-17 mesos,  afinat a Poligny, capital del Comté , llet crua de vaca de raça Montbéliarde i Simmental recollida a l’estiu , que és quan té més qualitat i varietats organolèptiques, a  granges situades a més de 1000 mt d’alçada, això fa que les vaques s’alimentin de gran varietat d’herbes obtenint una llet d’una qualitat única.

La maduració de les peces es fa en planxes d’avet, tota la manipulació es feta a mà i no s’accelera aquest procés per escalfament en túnels de maduració.

Aquest procés artesanal fa que les peces no s’esquerdin, no es deformi la cotna i tingui un gust suau però intens i no picant.

Formatge de llet crua de vaca amb DOP de curació 16-17 mesos, afinat a Poligny, es madura en planxes d’avet, és un procés artesanal fa que les peces no s’esquerdin, i tingui un gust suau i intens però no picant

mamie.jpg

La qualitat final dels productes Vagne prové d’una exhaustivitat professional. Recollint les matèries primeres de millor qualitat, passant pels passos adequats, mantenint un entorn propici, que garanteixi  un seguiment a mida: aquests compromisos successius ajuden a obtenir formatges de qualitat en el moment adequat .

Fromageries Vagne, creada l’any 1926, basa les seves tasques diàries en aquest compromís. La cooperativa recull llet a les granges locals a Doubs i als departaments del Jura. Tots els dies, durant tot l'any, 150 agricultors agrupen llet del seu bestiar de Montbéliardes als 11 Fromageries Vagne fruitières que es troben al llarg del Massís del Jura. Cada entrega diària depèn de la responsabilitat individual de l'agricultor, la base de l'enfocament col·lectiu.

Noticies relacionades

mantega.jpg
20-06-2024

Novetat: Mantega Lorenzana

Mantega tradicional elaborada artesanalment amb llet de vaca procedent de les pastures asturianes. Amb sal o sense, l’envàs de llauna manté el sabor i l’aroma inalterable . En dos formats llauna de 250gr o individual per esmorzar de 12,5gr
montagnolo.jpg
20-06-2024

Formatge Montagnolo Champignon

Fomatge de llet de vaca triple crema amb vetes blaves originari d’Alemanya. Textura súper cremosa, sabor lleugerament dolç amb retrogust picant. Recomanem degustar amb torrades, en una taula de formatges o per postre amb mel
cuchiaio.jpg
20-06-2024

Gorgonzola cucchiaio Tosi DOP

Formatge blau extremadament suau, cremós i ben equilibrat. La seva pasta vellutada desprèn el sabor inconfusible de la nata fresca, i té un exquisit regust de formatge blau.