Especialitat del Gorgonzola dolç de llet de vaca pasteuritzada al qual s'afegeix durant la seva elaboració tòfona negra d'estiu (un mínim de l'1,5%). El seu vetejat es distribueix uniformement.
L’afinador Mario Costa combina el conegut Gorgonzola dolce DOP amb una de les excel·lències del territori italià, la tòfona. Com és habitual, la recerca de l'excel·lència comença amb l'escrupolosa selecció de les primeres matèries, les escates de tòfona negra utilitzades en l’elaboració son de primer nivell.
S’utilitza la tòfona directament a cada fase d'elaboració , ja en el modelat artesanal elaborat pels experts formatgers , entre una capa i una altra, es reparteixen les escates de tòfona. Això permet que l'ingredient durant els mesos de maduració transfereixi el seu caràcter de manera delicada però persistent , resultant un producte de sabor summament equilibrat.
Obtenim un formatge característic però no gaire agressiu, que es presta a infinitat d'usos tant en la forma com en l'àmbit culinari amb combinacions vivaces sobre carns i primers plats. Una nova aposta pel sabor que estem segurs serà apreciada pels paladars més refinats i que esperem aviat es converteixi en protagonista de totes les taules .