L'anxova és un peix viatger, que al llarg de la seva vida recorre milers de quilòmetres per buscar aliment. A Conservas Ortiz pesquen anxova del Cantàbric, la de més qualitat.
Les anxoves d’Ortiz passen com a mínim 6 mesos madurant en barrils amb sal, un cop assolit el nivell desitjat de maduració es filetegen a mà, una a una, i s'envasen en oli d'oliva.
Un cop obertes, per mantenir tot el seu sabor fins a cinc dies, és important conservar les anxoves al frigorífic, preferiblement tapades i submergides en oli oliva.
L'anxova ocupa un lloc d'honor a la cuina, no només pel deliciós sabor i versatilitat, sinó perquè pot presumir de tenir propietats que la fan única:
Font de proteïnes d’alt valor biològic.
Alt contingut en àcids grassos omega 3, que el nostre cos no genera per ell mateix.
Ric en vitamines del grup A, D, E i K, que ajuden a reforçar el sistema immunològic.
En aquest cas, les trobem en oli d'oliva, ric en àcid oleic que ajuda a regular els nivells perjudicials de colesterol a la sang.