El formatge La Cava Barus és un formatge exquisit madurat de forma prolongada i natural sobre taules de fusta d'avet a La Cava de García Baquero. La sàvia i encertada combinació de la seva recepta, unida a una lenta maduració natural a La Cava on cada peça s'afina amb l'expert tenacitat dels mestres formatgers de la formatgeria García Baquero, ens regala un mos intens, amb lleugeríssimes notes picants que recorda i ens transporta al seu origen rústic i natural.
La Cava Barus, elaborat amb llet crua de vaca, cabra i ovella, presenta un color blanc palla amb nombrosos ulls. La seva aroma ens recorda a llets crues acabades de muñir, intens, profund i càlid. Destaquen sabors afruitats i torrefactes i propis de la maduració de la llet d'ovella. La seva textura és untuosa, però consistent i resistent al tall. Per acompanyar amb vi dolç, vi negre de reserva, vermut, cerveses fermentades , combina amb melmelada de fruits vermells
Per elaborar els formatges madurats a La Cava cal temps, el que transcorre en la quietud d'un lloc tan especial i únic. Només a La Cava i gràcies al saber fer de la família García Baquero, fruit de generacions de dedicació i experiència, es poden aconseguir aquests formatges, tresors culinaris d'inigualable cremositat i sabor captivador que de forma exquisida delecten els nostres sentits. Els secrets de la tradició es fusionen amb la innovació en aquesta gamma de formatges que maduren de manera natural sobre fusta.
Una fusta especial i sostenible, portada des dels boscos d'avets de Muotathal a Suïssa, situats a més de 3000 metres d'alçada. A aquesta altura, els avets creixen més lentament, concentrant els nusos del seu tronc de la mateixa manera que concentren més intensament totes les aromes pures a vegetació de muntanya i aporten a cada formatge un espectacle d'aromes inoblidables. Per cada avet triat per a la Cava es planten 10 arbres més. El resultat: uns formatges exquisits de sabor intens i sorprenent.