Elaborat artesanalment a Es Mercadal a Menorca (Illes Balears) amb procediments naturals i respectant l'entorn, és un formatge de llet crua de vaques alimentades a la pròpia finca,la seva curació és de 5 a 9 mesos en cava untant les peces amb oli i pebre Vermell. Elaborat artesanalment amb drap de cotó “fogasser” la seva textura ferma i dura, de sabor intens molt bo en una amanida o en un entrepà sol o amb sobrassada i mel, també per menjar amb fruits secs en especial els dàtils.
SUBAIDA porta tres generacions elaborant formatge Maó Menorca artesà. La finca Subaida té 350ha, d'origen àrab, amb influència anglesa i amb un marcat esperit mediterrani , està situada al bell mig de la illa de Menorca, entre Alayor i les platges d’en Castell,el formatge està elaborat amb llet de vaques de raça Frisona que procedeixen d'Holanda, com molts altres turistes, van venir fa temps a Menorca i van acabar quedant-se a l'illa per sempre.