La seva acurada elaboració fa que sigui molt cremós i lleuger a la boca. Presenta una inconfusible aroma amb reminiscències a la seva principal matèria primera i un delicat sabor de toc distingit i personal que marca la diferència respecte a altres formatges de menor curació.
La seva versatilitat el converteix en un gran company de tota mena de vins, destacant la seva gran afinitat amb un vi blanc sec. Un suggeriment original és maridar-lo amb caves per gaudir del contrast de textures.
Elaborat per Las Terceras , finca amb més de 200 anys d'història, ubicada a el Camp de Montiel , a Ciudad Real. Els seus formatges s’elaboren a partir de la llet obtinguda de l'explotació ramadera i agrícola de la mateixa finca.
Aquest formatge ha estat guanyador de diversos premis:
Medalla de Bronze al World Cheese Awards 2022 (Newport, Wales)
Medalla de Plata a Le Concours International de Lió 2021 - 2022 (Lió)
Medalla de Plata al World Cheese Awards 2021 (Oviedo)
Medalla d'Or al World Cheese Awards 2019 (Bergamo)
Medalla de Bronze al World Cheese Awards 2019 (Bergamo)
Medalla de Bronze al World Cheese Awards 2017 (Londres)