Gorgonzola cucchiaio Tosi DOP

20-06-2024

El Gorgonzola és un formatge viu, va evolucionant  i necessita respirar , per això s’utilitza fusta en el procés d’afinament. El resultat de tot el procés és un formatge cremós, d’olor dolça i saborós en boca. La curació del Gorgonzola és de 85-90 dies, en el Cucchiaio el temps de curació és més llarg i el procés de salaó més acurat, així el Gorgonzola Dolce Tosi es converteixi en Gorgonzola a Cucchiaio ( A cullera) d’extraordinària cremositat.

Aquest formatge es pot gaudir com a untable, i també és un ingredient perfecte per a pizzes, amaniments d'amanides i salses de pasta

Formatge blau extremadament suau, cremós i ben equilibrat. La seva pasta vellutada desprèn el sabor inconfusible de la nata fresca, i té un exquisit regust de formatge blau.

cuchiaio.jpg
cuchiaiocapsa.jpg
gorgonzolacullera.jpg

Caseificio Tosi , empresa fundada els anys 60 a la zona del Llac Maggiore, actualment estan situats a Gattico (Novara), a la zona tradicional de producció del formatge Gorgonzola. És un dels fabricants més petits del Consorci però elssistemes de producció, tot i que millorats, continuen seguint la tradició. La llet que s’utilitza es recull a la zona del llac d’ Orta i el llac Maggiore.

Noticies relacionades

mantega.jpg
20-06-2024

Novetat: Mantega Lorenzana

Mantega tradicional elaborada artesanalment amb llet de vaca procedent de les pastures asturianes. Amb sal o sense, l’envàs de llauna manté el sabor i l’aroma inalterable . En dos formats llauna de 250gr o individual per esmorzar de 12,5gr
montagnolo.jpg
20-06-2024

Formatge Montagnolo Champignon

Fomatge de llet de vaca triple crema amb vetes blaves originari d’Alemanya. Textura súper cremosa, sabor lleugerament dolç amb retrogust picant. Recomanem degustar amb torrades, en una taula de formatges o per postre amb mel
mamie.jpg
20-06-2024

Comté Mamie Vagne

Formatge de llet crua de vaca amb DOP de curació 16-17 mesos, afinat a Poligny, es madura en planxes d’avet, és un procés artesanal fa que les peces no s’esquerdin, i tingui un gust suau i intens però no picant