El Gorgonzola és un formatge viu, va evolucionant i necessita respirar , per això s’utilitza fusta en el procés d’afinament. El resultat de tot el procés és un formatge cremós, d’olor dolça i saborós en boca. La curació del Gorgonzola és de 85-90 dies, en el Cucchiaio el temps de curació és més llarg i el procés de salaó més acurat, així el Gorgonzola Dolce Tosi es converteixi en Gorgonzola a Cucchiaio ( A cullera) d’extraordinària cremositat.
Aquest formatge es pot gaudir com a untable, i també és un ingredient perfecte per a pizzes, amaniments d'amanides i salses de pasta
Caseificio Tosi , empresa fundada els anys 60 a la zona del Llac Maggiore, actualment estan situats a Gattico (Novara), a la zona tradicional de producció del formatge Gorgonzola. És un dels fabricants més petits del Consorci però elssistemes de producció, tot i que millorats, continuen seguint la tradició. La llet que s’utilitza es recull a la zona del llac d’ Orta i el llac Maggiore.