Gorgonzola dolce Tosi

25-04-2024

És un formatge viu, que va evolucionant  i necessita respirar , per això s’utilitza fusta en el procés d’afinament.

Caseificio Tosi ,empresa fundada els anys 60 a la zona del Llac Maggiore, actualment estan situats a Gattico (Novara), a la zona tradicional de producció del formatge Gorgonzola. És un dels fabricants més petits del Consorci però elssistemes de producció, tot i que millorats, continuen seguint la tradició. La llet que s’utilitza es recull a la zona del llac d’ Orta i el llac Maggiore. 

Formatge blau de textura cremosa, d’olor dolça i saborós en boca , elaborat artesanalment a Novara (Itàlia) amb llet pasteuritzada de vaca amb una curació de 75 dies.

gorgonzola.jpg

Noticies relacionades

roules.jpg
25-04-2024

Formatges Le Roulé Rians,

Plats plens de color i sabor per lluir a la taula . Formatge originari del poble de Rians al nord-est de França, elaborat amb llet pasteuritzada de vaca, textura cremosa fàcil d’untar, enrotllat en forma de tronc
halloumi.jpg
25-04-2024

Formatge Halloumi Dodoni

Formatge elaborat a Xipre de llet de vaca, cabra i ovella amb quall vegetal , es recomana menjar fregit o a la planxa ja que no fon.
huevas.jpg
25-04-2024

Ous de salmó i Ous de lumpo Spherika

Esferes acuradament elaborades amb ingredients de primera qualitat, es tradueix en una explosió de sabor a cada mos.