L'Anxova és un peix que al llarg de la seva vida recorre milers de quilòmetres per buscar aliment, les Anxoves Ortiz es pesquen durant la Costera de Primavera i s'elaboren en fresc per mantenir-ne tot el sabor. Maduren en barrils amb sal durant un període mínim de 6 mesos, fins a assolir el punt exacte de maduració. A partir d'aquell moment, es seleccionen les més grans, es preparen seguint la recepta 'a l'antiga'. Gràcies al saber fer d'expertes mestres anxoveres, es filetegen a mà, una per una, per finalment conservar-les en oli d'oliva.
L'Anxova és un peix blau ple de beneficis per a la nostra salut:
Font de proteïnes d’alt valor biològic.
Alt contingut en àcids grassos OMEGA 3, que el nostre cos no genera per si mateix.
Ric en vitamines del grup A, D, E i K, que ajuden a reforçar el sistema immunològic.
En aquest cas, la trobem en oli d'oliva, ric en àcid oleic que ajuda a regular els nivells perjudicials de colesterol a la sang.