Es produeix amb la mateixa llet crua de vaca que el Comté o el Morbier. A diferència d'aquests dos formatges, el Mont d'or és de temporada i només es produeix de principis de setembre a finals d'abril. És un formatge d'estil “torta” que es modela en una tira d'escorça de pi i es deixa madurar en planxes de pi durant un mínim de 3 setmanes. Un cop madurat es col·loca en una caixa de fusta i es comercialitza. És molt comú que aparegui floridura a la pell de formatge o la tira de fusta, és una cosa normal.
És un formatge suau que es pot menjar amb cullera en fred (deixant-ho una o dues hores fora del fred) amb pa o bé calent com al vídeo adjunt. https://www.youtube.com/watch?v=CdFI-LKPDPA Es calcula un Mont d’or per a dues persones si és un plat principal acompanyat de pa/patates bullides, embotit i amanida. El que diferencia el Mont d’or d'altres formatges és els seus matisos inconfusibles a saba i fusta, madurant al contacte directe de la fusta. Maridatge: vi blanc semi dolç, tipus verdejo, Sidra