Mont d’Or DOP Ecureuil

12-10-2023

Es produeix amb la mateixa llet crua de vaca que el Comté o el Morbier. A diferència d'aquests dos formatges, el Mont d'or és de temporada i només es produeix de principis de setembre a finals d'abril. És un formatge d'estil “torta” que es modela en una tira d'escorça de pi i es deixa madurar en planxes de pi durant un mínim de 3 setmanes. Un cop madurat es col·loca en una caixa de fusta i es comercialitza. És molt comú que aparegui floridura a la pell de formatge o la tira de fusta, és una cosa normal.

Ja és temporada de Mont d’Or! Formatge de llet crua de vaca elaborat a la zona del Jura, de sabor suau es pot menjar amb cullera en fred amb pa o bé calent tipus fondue.

montdor.jpg
montdor2.jpg

És un formatge suau que es pot menjar amb cullera en fred (deixant-ho una o dues hores fora del fred) amb pa o bé calent com al vídeo adjunt.  https://www.youtube.com/watch?v=CdFI-LKPDPA  Es calcula un Mont d’or per a dues persones si és un plat principal acompanyat de pa/patates bullides, embotit i amanida. El que diferencia el Mont d’or d'altres formatges és els seus matisos inconfusibles a saba i fusta, madurant al contacte directe de la fusta. Maridatge: vi blanc semi dolç, tipus verdejo, Sidra

 

Noticies relacionades

ramonpeña.jpg
12-10-2023

Conserves Ramón Peña

La tradició defineix a Conservas Ramón Peña des de 1920 amb l'elaboració de conserves de peix i marisc a Galícia. Una tradició heretada d'una forma d'entendre i viure la mar única.
altagastronomia.jpg
12-10-2023

Pernil i Espatlla Alta Gastronomia 100% ibèric Fisan

Peces de porcs ibèrics de gla criats a les deveses de Guijuelo a Salamanca, curades en cellers naturals. Només les peces excepcionals es classifiquen com a Alta Gastronomia.
subaida.jpg
12-10-2023

Formatge Curat Maó Subaida DOP

Formatge artesà de llet crua de vaca elaborat amb drap de cotó fogasser madurat en caves de 5 a 9 mesos, s’unta el formatge amb oli i pimentó