Formatge semitou que durant el seu afinat es renta amb una salmorra lleugera per tal de treue àcid de l'escorça i, amb això, promoure el creixement de Brevibacterium linnes. Aquest microorganisme té el seu origen a la nostra llet i és responsable d'aquesta tonalitat ataronjada i remell que caracteritza l'escorça del formatge.
La seva forma és plana i presenta tons ataronjats en escorça. Destaca la seva olor intensa a estable net i el sabor és persistent. La seva textura és untuosa.
Ideal per combinar amb fruites seques, especialment dàtil, també amb verdures brasejades i regat d'un AOVE de varietat Arbequina
La Finca Hualdo compta amb una superfície de més de 4.000 hectàrees, en un enclavament natural privilegiat a la vora del riu Tajo. Concretament al municipi del Carpio de Tajo, a la província de Toledo. A la Finca Hualdo conviuen oliveres i festucs juntament amb cultius herbacis i abundants pastures, i es troba la tafona, on produïm la nostra gamma d'olis verge extra, la nova formatgeria on elaborem els nostres formatges artesans de llet crua d'ovella, i l'horta ecològica. El nostre objectiu és aconseguir productes saludables amb personalitat pròpia, dotats d'una altíssima qualitat organolèptica. Alhora, busquem la sostenibilitat en tots els nostres processos, recuperem la biodiversitat de l'ecosistema i avancem cap a una “agricooltura”.