Tòfona Cap d’Urdet

09-11-2023

Envàs de 10 gr de Tòfona Negra (Tuber melanosporum) .Producte seleccionat de manera tradicional, processat i envasat acuradament. La seva recol·lecta depèn molt del clima, entre el final de tardor i al llarg dels mesos d’hivern. La pell és molt fina i està recoberta de berrugues. El seu cos és carnós i compacte, més blanquinós a prop de la pell i grisenca cap al centre fins a esdevenir un color marró violaci. La seva carn posseeix un sabor agradable i d’un perfum penetrant, equilibrat i profund, fa que sigui un element immillorable, afegida en petites quantitats, a l’hora d’omplir menjars i donar-los gust.

La Tòfona d’estiu  (Tuber Aestivum), és menys coneguda que la tòfona i es recol·lecta durant l’estiu, entre els mesos de maig i setembre. Fosca per fora i de formes piramidals més pronunciades i al seu interior, és de color marró clar amb estries blanques quan madura. La delicada aroma de la tòfona d’estiu és un avantatge quan precisament es busca donar tan sols un matís de tòfona a les receptes pel que és molt apreciada per la seva múltiples possibilitats gastronòmiques, des de pizzes, pasta i fins a amanides.

Tòfona Negra (Tuber melanosporum) i Tòfona d’estiu (Tuber Aestivum) . Les tòfones admeten multitud de preparacions, per acompanyar carns a la brasa, amb ous, tallades fines en amanides. Ideal per aromatitzar carns, patés i salses.

trufanegra.jpg
trufaestiu.jpg

Cap urdet es va establir el 1989 , està situada a la petita localitat de Sant Llorenç de Morunys, als peus dels Pirineus,  lloc on tradicionalment es produeixen quantitat de bolets i tòfones. Molts anys d’experiència i constant innovació són la clau per una producció artesanal de productes de qualitat.

 

Noticies relacionades

blu61.jpg
09-11-2023

Gamma de formatges Carpenedo

Formatges únics i exquisits per degustar aquestes festes: Basajo, Blu’61, Speziato al tartufo, Dolomitico i Blugins. Demanal’s al teu comercial!
panettoneintegral.jpg
09-11-2023

Panettone Filippi

Panettone 100% italià elaborats per Filippi, pastissers artesans de tradició familiar des de 1972, situats a la localitat de Zanè . Seguint un procés d’elaboració natural i artesanal , utilitzant els millors ingredients i amb molta cura i dedicació , és com s'obté un producte únic.
foieentier.jpg
09-11-2023

Foie entier Mas Pares

En un pràctic format de 100gr ideal per aquestes festes tenim l’ Entier natural: foie 100% d’ànec i l’ Entier amb brisura de tòfona: foie 100% d’ànec amb brisura de tòfona.