El verat del Sud s'elabora de forma artesanal: els filets es netegen a mà, es treu el sagnat i s'envasa en oli d'oliva, cosa que els atorga un sabor suau i una textura delicada. Cal un procés d'elaboració molt exigent. Coem el verat i netegem els seus lloms de forma molt curosa per finalment envasar-lo de forma meticulosa en oli d'oliva.
Un cop obert, per mantenir tot el seu sabor fins a 2 dies, recomanem conservar el verat del Sud al frigorífic, preferiblement tapat i totalment submergit en oli d'oliva, afegint-hi més si cal.
El Verat del Sud (Scombrus colias) és un peix de mida mitjana que es mou en bancs nombrosos i reconeixible per les seves verdoses ratlles a l'esquena. Abunda en aigües d'Atlàntic i el Mediterrani. Com a bon peix blau és ric en nutrients que el nostre cos necessita, font de proteïnes d’alt valor biològic, alt contingut en àcids grassos OMEGA 3, que el nostre cos no genera per ell mateix, aporta vitamines dels grups A, D i E, en aquest cas, la trobem en oli d'oliva, ric en àcid oleic que ens ajuda a regular els nivells perjudicials de colesterol a la sang.